Od 27 lat jest związany z gastronomią i sektorem spożywczym. W latach 1993 – 1999 Dyrektor Gastronomii (National Horeca Manager) firmy Żywiec S.A. należącej do grupy HEINEKEN. Od 1999 do 2008 Dyrektor Wykonawczy ds. Sprzedaży Gastronomii i Vendingu (Business Executive Manager Nestle FoodServices), Członek Zarządu Nestle Polska S.A.
Od 2008 r. prywatny przedsiębiorca, mentor i doradca biznesowy – Prezes Zarządu Hello Coffee Sp. z o.o. – firmy zajmującej się sprzedażą rozwiązań serwisu kawy i innych napojów gorących dla hoteli, centrów konferencyjnych i firm kateringowych. Wyłączny dystrybutor w Polsce kawy JACOBS i DOUWE EGBERTS oraz ekspresów do gastronomii – Wyłączny dystrybutor w Polsce oliwy z oliwek koncernu INTEROLEO Andaluzja – Hiszpania – Założyciel i współwłaściciel sieci barów i restauracji THE LEGENDARY JACKS BAR & RESTAURANT oraz właściciel marki i franczyzy.
W latach 2010 – 2013 Prezes Polskiego Stowarzyszenia Vendingu, Członka Europejskiego Stowarzyszenia Vendingu z siedzibą w Brukseli. Od 2020 r. założyciel i Prezes Zarządu Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej. Członek Komisji Rewizyjnej Stowarzyszenia Rozwoju Sportu i Rekreacji (IAKS) przy Polskim Komitecie Olimpijskim na stanowisku Dyrektora Sekcji Obiektów Sportowych odpowiedzialny za organizację specjalistycznych konferencji szkoleniowych z zakresu zarządzania infrastrukturą sportu i rekreacji.
Założyciel i trener-doradca biznesowy właścicieli Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich – 90% praktyki i 10% teorii Honorowy Konsul Republiki Sri Lanki w Polsce